Özgür Bir Yaşam

Yandı Bitti Kül OlduYandı Bitti Kül Oldu

Yandı Bitti Kül Oldu

Her sabah 6 da başlayan ambulans, uçak  ve helikopter  seslerinin yarattığı kaos ve her an alevlerin yön değiştirip yerleşim yerlerine dönmesi çok korkutuyor. Köyler zaten yanıyor. 

Sürekli nasıl olduğumuzu soruyorsunuz. Eksik olmayın. Hatırınıza gelmek güzel. 

Etrafımız nasılsa biz de öyleyiz. Hepimiz. Marmaris’te hiç kimse iyi değil arkadaşlar. İyi değiliz!

Bunun yanında kavurucu bir sıcak, her yer duman, güneş dahi dumanla kaplı kaç gün oldu. Gün batımından sonra gece görüşü olmadığı için helikopterler çalışmıyor. Hal böyleyken uyunmuyor. İnsan evini korumak bahçesini korumak istiyor. Müdahale etmek istiyorsun. İçinden gelen dürtü bu! Hortumla taşla sopayla girişesin geliyor çünkü öfkemiz de bizim içimizde Ateş topu oldu. Dışımızda ne oluyorsa içimizde o oluyor.

Şöylesi günlerde bile taraf tutma hali var. Şehrin siyasi yönetimi başka, ilçenin başka. Bundan doğan kaos, kargaşa ve iletişimsizlik de ayrıca başa bela.

Bir güzel şey varsa o da aramızdaki dayanışma

Hiç sorgulamadan “sen en verimli şekilde değerlendirirsin” diye hesapsızca bağış yatıran #wellbeing uzmanlık Eğitimi arkadaşlarıma, arayıp halimizi hatırımızı soran herkese çok teşekkür ediyorum, ne gerekiyor diyenlere;

Uçak gerekiyor diyesim geliyor! Bir helikopter tek seferde 2,5 ton su dökebiliyor. Bir yangın söndürme uçağı ise bunun 10 katı kadar. Hem gece görüşü de var. Tüm Türkiye’ de 6 tane uçağımız varmış. 60 değil, 6. 

Dışımız neyse içimiz o! Yoksul, yoksulluğu yetmezmiş gibi ihmalkar ve ilgisiz bir anne gibisin Türkiye. Çocuklarının canı yanarken “geçti geçti deyip , bak uçak geçiyor diye ağzına şeker verip susturan” bir anne gibisin.

Geçmiyor anne, verdiğin o şekerin de, bizim de, turizmin de tadı tuzu yok artık. Tadımız da kalmadı, Lafımız da.

Bi “THK” vardı zarflara harçlıklarımızdan koyar verirdik o zarflara. O kurum nerde? 

 

Ağaca çıktı? Ağaç nerde? Balta kesti. Balta nerde ? Suya düştü. Su nerde? İnek içti. İnek nerde? Dağa kaçtı. Dağ nerde? 

 

Yandı bitti kül oldu. 

Yandı bitti kül oldu.

Yandı. Bitti. Kül oldu. 

Up
d

Ruh, beden zihin bir bütün…

Özgür bir yaşam, bu bütünlüğü sağlamaya yönelik tekniklerden faydalanarak geliştirilmiş; Korku, kaygı, şüphe ve endişelerden ‘özgür’ bir yaşam olabilir mi? sorusuna cevap arayan; İNSAN’ı anlamaya dair öğretiler ile şekillenen ve gündelik hayatın zorlanmalarına psikolojik dayanıklılık geliştirebilmemiz konusunda bedenin kendisini iyileştirme mekanizmalarını merkeze alarak fiziksel bedende doğal terapiler ile arınmayı, duygusal ve mental anlamda dinlenmeyi saglayan ve bizi özümüze yaklaştıran ruhsal çalışmalar ile hayatın her alanında dengede, sağlıklı, neşeli ve doyum içinde hissetmeyi sağlayıcı teknikleri, dinlenme alanlarını ve kadim öğretileri birleştiren bir yaklaşımla iyi oluş halini ve yaşam doyumunu arttırmayı hedefleyen bir konsepttir.